Let's win together

Världsstjärnorna samlas på Stockholms Stadion

Den 2 juli är det dags för årets upplaga av BAUHAUS-galan och liksom många av de största friidrottsstjärnorna i världen kommer ISP att vara på plats på Stockholms Stadion.

– BAUHAUS-galan är ett av Sveriges största och kändaste idrottsevenemang och det känns oerhört inspirerande att vi är en del av det, säger John Sallhag, nationell säljare på ISP som ansvarat för försäljningen av exponeringsytorna under galan.

Ricky Bruch i diskus 1972, Anders Gärderud på 3 000 meter hinder 1975 och Patrik Sjöberg i höjdhopp 1987 – det är tre av de elva världsrekord som har slagits på Stockholms Stadion i det som i dag heter BAUHAUS-galan (DN-galan fram till 2015).

Det kunde ha blivit ett fjärde förra året då Armand Duplantis hoppade 6,16, högre än någon annan någonsin gjort utomhus fram tills dess, men sedan några år tillbaka finns det inte längre separata världsrekord inomhus och utomhus i stavhopp.

Men den 2 juli i år får Duplantis en ny möjlighet att sätta ett nytt världsrekord på svensk mark då han är ett av galans stora dragplåster. Han får också fint sällskap, bland annat av den norska 400 meter häck-fantomen Karsten Warholm och den regerande olympiska diskusmästaren Daniel Ståhl.

– Förra året bjöds det på fantastiska dueller och nio nya Stadionrekord. I år ser vi fram emot ytterligare rekordjakter med friidrottare i absolut världsklass, säger tävlingschefen Jan Kowalski.

Förutom stavtävlingen med Duplantis blir damernas längdhopp och herrarnas diskus extra intressanta ur svensk synvinkel där Khaddi Sagnia, Daniel Ståhl och Simon Pettersson ställs mot de allra, allra bästa. Dessutom kommer Andreas Almgren att jaga svenskt rekord på 3 000 meter och Sveriges snabbaste man genom tiderna, Henrik Larsson som nyss slog det nästan 30 år gamla svenska rekordet på 100 meter, kommer att göra ett försök på en ny rekordtid.

Sedan 2020 har ISP uppdraget från BAUHAUS-galan – en av 14 deltävlingar i Diamond League-cirkusen – att sälja in partnerskap och hospitalitypaket och bidra till att skapa ett evenemang i världsklass som i sin tur genererar en ökad biljettförsäljning.

– Tillsammans med Stadionklubbarna har vi haft en dialog hur vi kan göra galan ännu bättre. Det är redan i dag ett av Sveriges största idrottsevenemang med 25 miljoner tittare i 165 olika länder, men tillsammans vill vi utveckla den ytterligare, säger John Sallhag, nationell säljare på ISP.

– Vi märker att det finns ett oerhört stort intresse för galan och många starka varumärken vill synas. Såklart underlättar det när vi har de svenska världsstjärnorna vi har i dag, men också att vi sitter på ett oerhört bra kontaktnät med bra relationer med partners som vill synas i samband med idrottsevenemang.

Tävlingschefen Jan Kowalski slår fast att ISP är en viktig pusselbit i strävan efter att arrangera en gala i absolut världsklass.

– För oss är samarbetet med ISP oerhört värdefullt. De har det bästa kontaktnätet och kontaktytorna för partners som är intresserade av friidrott i allmänhet och BAUHAUS-galan i synnerhet. De har även hjälpt oss att bygga en sponsorstruktur som har ökat vår försäljning, säger han.

BAUHAUS-galan inleds 17.00 söndagen den 2 juli och sänds i Sverige på SVT.

STADIONKLUBBARNA

BAUHAUS-galan arrangeras av Stadionklubbarna som bildades 1944 och för närvarande består av elva föreningar från Stockholmsområdet: Bromma IF, Fredrikshofs FIF, Hammarby IF, AIK, Hässelby SK, Löparnas Vänner IF, Spårvägens FK, IF Linnéa, Väsby IK, Tyresö FK, Hanvikens SK. Stadionklubbarna har till ändamål att främja friidrott i Stockholm med omnejd och att etablera och befästa Stockholms Stadion som internationell friidrottsarena och en tävlingsplats för friidrott på högsta internationella nivå.

Följ oss på sociala medier: