Futsal är en av Sveriges störst växande sporter. Med hjälp av rättighetsbolaget ISP Sport har de svenska futsallandslagen nu knutit till sig tre nya officiella partners i Prioritet Finans, Erlandsson Bygg och OnePartnerGroup.

Idag finns över 155 000 registrerade futsalspelare i Sverige och sporten växer ständigt. Storklubbar som IFK Göteborg, Hammarby och Djurgården spelar i den Svenska Futsalligan som sedan säsongen 2018/19 spelas i en rikstäckande nationell serie.
– Futsal är en växande sport i Sverige och det känns mycket spännande att få vara en del av denna satsning. Våra värdeord är framåtlutad, schysst och lagspelare, vilket ligger helt i linje med futsalen, säger Anders Mårtensson, marknadsdirektör på OnePartnerGroup.

Partnerskapet med svensk futsal innebär dels traditionell arenaexponering i samband landslagens samtliga hemmamatcher men även möjlighet till exponering i digitala kanaler. Dessutom ingår i samarbetsavtalet även associationsrättigheterna till svensk futsal, det vill säga rättigheterna att använda svensk futsal i den egna marknadsföringen.
– För oss är stödet till idrotten en viktig del av vårt CSR-arbete och vårt samhällsansvar. Vi är ett värderingsstyrt entreprenadföretag som tar ett ansvar för idrottsverksamheten i Sverige som står för en öppenhet för alla. Futsal är en idrott som är på uppgång med växande intresse och är dessutom en stark integrerande kraft, säger Jennie Sahlsten, koncernchef för Erlandsson Bygg.

Futsal grundades redan 1930 i Uruguay för att erbjuda ett enkelt och billigt alternativ till fotboll när det rådde brist på fotbollsplaner. 2003 kom sporten till Sverige och 2012 startade Svenska Fotbollförbundet det första herrlandslaget. 2018 spelade det svenska damlandslaget sin allra första landskamp i futsal.
– Futsal är en ny och spännande sport som inte kräver någon dyrbar utrustning och som gör den tillgänglig för många. Jag hoppas och tror att vi inom futsal de kommande åren ser ungefär samma snabba utveckling som vi gjort inom innebandyn i Sverige de senaste 20 åren. Där futsal blir en stor och viktig breddidrott för unga killar och tjejer över hela landet. Inom idrotten blir våra barn och ungdomar en del av ett sammanhang som präglas av en aktiv och sund livsstil, schyssta värderingar och positiva förebilder, säger Nils Wiberg.

Stefan Abelsted, affärsutvecklingschef Svenska Fotbollförbundet, är mycket nöjd med de nya partnerskapen.
– Vi är väldigt glada och stolta över att Prioritet Finans, Erlandsson Bygg och OnePartnerGroup valt att stötta Svenska Fotbollförbundets satsning på futsal och ser fram emot vad vi tillsammans kan göra för att sporten ska fortsätta att växa.