Rättighetsbolaget ISP Sport och Rasta har tecknat ett marknadsförings- och sponsoravtal för perioden 2019-2021. Avtalet innebär att Rasta växlar upp sitt idrottsengagemang under den kommande treårsperioden. 
– Vi har utifrån vår breda rättighetsportfölj satt ihop ett anpassat upplägg för Rasta som innebär ett utökat engagemang i svensk idrott året runt, säger Andreas Ottermark, vd på ISP Sport.

Det nya avtalet innebär framför allt att Rasta blir partner till Svenska Skidförbundet längd – Ski Team Sweden X-Country och Djurgården Fotboll. De kommer även synas tillsammans med dam- och herrlandslagen i handboll, SHL-klubbarna Djurgårdens IF och Malmö Redhakws samt svensk Friidrott. I avtalet mellan Rasta och ISP ingår också digital exponering i den internationella appen Forza Fotball.

– Först och främst är det väldigt roligt att Rasta valt att samarbeta med oss när de nu väljer att öka sitt engagemang inom svensk idrott. Vi har satt ihop ett skräddarsytt paket som innebär en utbredd närvaro för Rasta i olika idrotter under hela året i flera olika kanaler. Den satsningen ökar kännedomen om det egna varumärket i ett positivt sammanhang som engagerar många människor på en nationell nivå, säger Andreas Ottermark.

Rasta, som är känt för sina uppskattade anläggningar längs vägarna runtom i landet, har sedan tidigare haft ett stort engagemang inom svensk idrott. Avtalet med ISP gör att det engagemanget ökar ytterligare fram till och med 2021.

– Idrott har alltid legat oss varmt om hjärtat och är samtidigt en fantastiskt plattform att stärka varumärket på. Att synas i positiva sammanhang som berör så många människor samtidigt som vi faktiskt hjälper föreningar och utövare både nationellt och lokalt – det är en svårslagen kombination där alla blir vinnare, säger Mikael Tervaniemi från Rastas ägarfamilj.